O nas

IMG_20220304_210502 (1)
Kdo smo

Naša zgodba

Smo mlado, zagonsko podjetje polno novih izzivov in načrtov za prihodnost. Naši začetki segajo v leto 2018. Takrat je podjetje, kot popoldansko obrt (Kovinostrugarstvo Klemen Jeram s.p.), odprl naš trenutni direktor Klemen Jeram. S struženjem na klasični stružnici je še istega leta v domačo garažno delavnico prišla tudi čisto nova, obnovljena klasična stružnica. Kmalu se je pokazala želja in potreba naročnikov po novem znanju/izkušnjah v smeri CNC obdelave izdelkov. Konec leta 2019 je bil nabavljen prvi rabljeni CNC rezkalni stroj Daewoo MYNX. Tukaj lahko omenimo dobrega prijatelja Močnik R., ki nam je pomagal zagnati stroj in pridobiti ključna znanja, ki so nam v prihodnosti še kako prišla prav – s tem je bila postavljena stopnica s katero smo vstopili v svet orodjarstva z veliko nogo.

Pokazala se je potreba po novih, večjih prostorih. V začetku marca 2020 smo pričeli z izgradnjo nove delavnice (zanjo smo pridobili tudi gradbeno dovoljenje že ob odprtju s.p.ja). Ker pa trg dela stremi v vse bolj natančne in zahtevnejše obdelave izdelkov, smo konec decembra 2020 uspeli končati delavnico in s pomočjo podjetja CNC Rešitve d.o.o. pripeljati v te prostore čisto novo sodobno CNC stružnico Hyundai HD2200Y z 12 gnanimi orodji in C-osjo.

Čas je hitro mineval, dela je bilo ogromno, s tem smo pridobivali tudi nova znanja, glava pa je postajala vedno bolj utrujena. Zaradi vsega naštetega je tudi padla odločitev o opustitvi trenutne službe in se zaposliti v svojem podjetju.  Konec leta 2021 smo s podjetjem CNC Rešitve d.o.o. uspešno zamenjali še dotrajan CNC rezkar z novim sodobnim HSC rezkarjem Hyundai KF5600II in dodatno četrto osjo. Sledil je nakup licence SolidCAM za CAM programiranje strojev na računalniku (zaradi zahtevnih 3D in simultanih obdelav). Ker pa se je kmalu po zagonu stroja pokazala še potreba po dodatnemu kadru, smo razpisali prvo delovno mesto za zaposlitev v našem podjetju in zaposlili operaterja ter programerja na CNC rezkarju. 

V začetku leta 2023  je sledila še odločitev o prestrukturiranju podjetja iz samostojnega podjetnika (s.p.) v družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

S trenutnim strojnim parkom smo eno izmed sodobnejših podjetji  na severnem Primorskem, če pa dodamo še naše pridobljeno znanje pa lahko trdimo, da obstajajo le redke stvari, ki jih ne moremo izdelati, ker nam kapacitete strojev to ne omogočajo.

20230907_234705